„Klubrádió

A Klubrádió helyzetéről a nemzetközi médiában

31/01/2021 16:43

| Szerző: Klubrádió

Az olasz Radio 24 – ami a patinás múltú Il Sole 24 Ore újság tulajdonában álló hírrádió – is foglalkozott a Klubrádió ügyével.

Arató András, a Klubrádió igazgatósági elnöke és tulajdonosa nyilatkozott a Radio24 olasz hírrádiónak a rádiónkat illető helyzetről.

Az olasz nyelvű interjú meghallgatható az alábbi linkre kattinva a 12. perctől a lejátszás gomb megnyomása után (az Europa, Europa 30/01/2021 adás mellett található háromszög alakú Play gomb).

A Klubrádió mellett áll ki Maryia Szadovszkaja-Komlach belarusz újságíró is.

2021. január 31. Mariya Szadovszkaja-Komlach: Szolidaritás a Klubrádióval
01:02
00:00

"Marija Szadovszkaja-Komlach vagyok, belorusz újságíró. Meg szeretném önökkel osztani gondolataimat arról, hogy én is kiállok a Klubrádióért. Mi Belaruszban nagyon jól tudjuk, mit jelent az, ha a kormány megfoszt egy rádiót működési jogától, elveszi frekvenciáját és megfosztja a hallgatókat is attól, hogy információhoz jussanak. Őszintén bízunk abban, hogy Magyarország, mint az Európai Unió tagja, nem lép az általunk már ismert útra. Bízunk abban, hogy a Klubrádió folytatni fogja műsorszolgáltatását. Legyetek erősek! Sok szerencsét! Sok sikert!"

Ugyancsak szolidaritásáról biztosított minket Banuta Zsofia, az Unhack Democracy nevű európai civil szervezet részéről.

2021. január 31. Unhack Democracy: Kiállás a Klubrádió mellett
00:57
00:00

"Banuta Zsofia vagyok, az Unhack Democracy civil szervezet egyik alapítója. A demokratikus választásokhoz elengedhetetlen a széleskörű tájékoztatás. Mi az Unhack Democracynál a választásokon történő visszaéléseket és csalásokat kutatjuk 2018 óta, és többezer szavazatszámlálót kérdeztünk meg a vizsgálataink során. A Klubrádió a munkánkat az elejétől kezdve fontosnak tartotta, és nyilvánosságot biztosított számunkra. Ezért rendkívül hálásak vagyunk. Reméljük, továbbra is folytatni tudja a Klubrádió csapata a munkát, mert óriási szükségunk van rájuk a szabad és demokratikus választások érdekében."