„Klubrádió
A lényeg

A jobbikos Rig Lajos végleg felhagy a politikával, Karácsony szívesen látná újra soraikban

8/04/2022 10:42

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék tapolcai jelöltje alulmaradt a fiseszes Navracsics Tiborral szemben a tapolcai körzetben. Rig Lajos visszatér eredeti szakmájához, mentőápoló lesz újra, a Jobbikból is kilép. Karácsony Gergely a Facebookon fejezte ki sajnálatát, mert szerinte nem lehet feladni, "nem veszíthetjük el a legjobb embereinket", mondta.

"A jelen viszonyok között nem látok esélyt arra, hogy Navracsics Tibor ellenében, érdemben, eredményesen képviselhetném a körzetet. Hálásan megköszönve azok bizalmát, akik rám szavaztak, el kell fogadnom a választók többségének akaratát" – így búcsúzott a közéleti szerepléstől Rig.

Rig Lajos Fotó: Facebook
 

Karácsony Gergely is reagált a hírre, hogy az ellenzék egyik legerősebb embere végleg felhagy a politizálással.
"Teljes mértékben megértem azokat a politikustársaimat, akik úgy érzik, nincs értelme folytatni. De mi akkor sem adhatjuk fel, nem veszíthetjük el a legjobb embereinket! Például Rig Lajost, az ellenzéki összefogás tapolcai jelöltjét, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott a választáson. A 106 egyéni jelölt közül ugyanis messze ő kapta a legtöbb plusz egyéni jelölti szavazatot az ellenzéki listához képest" – írta, és a jövőre is gondolva hozzátette, hogy "Kedves Lajos, megértem, hogy most úgy érzed mentősként többet tehetsz a hazánkért, mint politikusként. De lehet, hogy pár év múlva a hazánk ezt pont fordítva fogja gondolni".

Egyébként ezt a lehetőséget Rig sem zárta ki, korábban azt nyilatkozta, hogy esetleg csak akkor aktivizálódik majd a közéletben, ha nagyon rágják a fülét a helyiek. De ez aligha 2026-ban lesz.