„Támogassa
A lényeg

A II. kerület harcot hirdetett a cigicsikkek ellen

13/09/2022 09:07

Egy hét alatt 29-szer bírságoltak a II. kerületben cigicsikkek eldobásáért, tájékoztatta olvasóit Őrsi Gergely polgármester. A bírságokat a kerület városrendészete a Széll Kálmán téren, a Lövőház utcában, a Fény utcában, a Margit körúton és a Patakhegyi utcában szabták ki, írta.

A II. kerületben szeptember eleje óta 5000-től 150 000 forintig terjedő pénzbírság szabható ki elpöckölt cigarettacsikkekért.

 
Illusztráció
 Pixabay
 

 

Őrsi szerint ez a szám szomorú, de szerinte még szomorúbb, "hogy hányan tartják teljesen természetesnek a csikkek eldobálását". De erre a mozdulatra nincs mentség, és Őrsi szerint aki eldobja a cigaretta csikket, azt "távolról sem érdekli a köztisztaság". Az illemóra mellett a polgármester környezetvédelmi okokkal magyarázza a csikkvadászatot: "rendkívül szennyező és káros hulladék". Arzént, formaldehidet, ólmot, hidrogén-cianidot, és ammóniát tartalmaz, és ocsmány is, írja.

A polgármester arról is írt, hogy egyeztetést kezd a dohányboltokkal, hogy "hatékonyan működhessünk együtt a köztisztaság javítása érdekében".