„Klubrádió
A lényeg

A hevesi nyugdíjasok a legborúlátóbbak

30/03/2023 10:54

| Szerző: Klubrádió

 Somogyban, Nógrádban és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében érezte arányaiban a legtöbb nyugdíjas, hogy hónapról hónapra anyagi gondjai vannak. Rengetegen vannak továbbá azok is, akik éppen csak kijönnek a jövedelmükből, de félretenni már nem tudnak – derül ki a Pénzcentrum felméréséből.

A legtöbb megyéből a nyugdíjasok több mint fele választotta ennek a két válaszlehetőségnek valamelyikét. Veszprémben, Vasban és a fővárosban van arányaiban a legtöbb olyan idős magyar, aki gond nélkül kijön, és még tartaléka is van.

 
Nyugdíjas
Pixabay
 

A nyugdíjasok helyzete Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Zala vármegyékben romlott jelentősen. Ha pedig azt is megnézzük, hogy kik azok, akik inkább romlónak, vagy jelentősen romlónak érezték az anyagi helyzetüket az utóbbi egy évben, akkor Bács-Kiskun megye vezet.

Az idei évi anyagi helyzetükkel kapcsolatban pesszimisták a magyar nyugdíjasok. A legtöbb megyében legalább a felük rosszabb anyagi helyzetet vár 2023-ban. A legpesszimistábbak a hevesi nyugdíjasok, közülük 10-ből 6 válaszadó érezte úgy, hogy sokkal kevesebbet tud majd idén is félretenni.