„Klubrádió
A lényeg

A Google Play letiltotta Trump közösségi oldalát

31/08/2022 07:40

| Szerző: Klubrádió

A Truth Socialt azután hozta létre a volt elnök, hogy a Twitter örökre letiltotta Donald Trump fiókját. A Google szerint a platform nem bír dezinformáció moderálására alkalmas eszközökkel.

Továbbra sem lehet letölteni, mert a Google szerint Donald Trump volt amerikai elnök közösségi oldala, a Truth Social egyszerűen nem felel meg az irányelveiknek. A platform még februárban indult az AppStore-on keresztül – ezek szerint az Apple-nek nem voltak vele problémái – írja a 444.

A Google szóvivője a BBC-nek azt mondta, augusztus 19-én értesítették a Truth Social-t „az irányelvek többszöri megsértéséről”. Ezt csak annyiban részletezték, hogy hozzátették, „a felhasználók által generált tartalmak moderálására szolgáló rendszerek megléte” az egyik feltétele annak, hogy egy alkalmazás elindulhasson a Google Play-en.

A BBC cikke szerint a Truth Social feltehetően a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd miatt bukott el a Google-nél. Legalábbis idéztek egy nemrég közzétett jelentést, amely szerint 47 olyan fiókot találtak a platformon, ahol QAnon összeesküvés-elméleteket népszerűsítettek.