„Klubrádió
A lényeg

A FIFA-nál Lewandowski lett a legjobb

17/01/2022 21:54

| Szerző: Klubrádió

2020 után 2021-ben is a lengyel Robert Lewandowskit választotta a futball világszövetség, a FIFA az év legjobb játékosának. A Bayern München 33 éves támadója 69 gólt szerzett csapatában és a lengyel válogatottban. Az Aranylabdát Lionel Messi kapta, miután Copa Américát nyert az argentin válogatottal.

A lengyel csatár egyébként 2020-ban hasonlóan erős szezont futott, azonban tavaly nem osztották ki a legrangosabb elismerésnek számító Aranylabdát (amit 2010 és 2015 között a FIFA osztott ki, azóta újra a France Football adja át), idén pedig Lionel Messi nyerte, vélhetően javaészt a Copa América-győzelem miatt.

Lewandowski 2021-ben átlagosan kereken egy gólt szerzett meccsenként, de ha a pályán töltött időt nézzük, minden 71. percben betalált. A csatár három éve Európa topligáinak legjobb góllövője, tavaly a legendás Gerd Müller egy szezonban lőtt góljainak csúcsát is megdöntötte a Bundesligában.

Labdarúgó német Szuperkupa
 
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa örül góljának a német labdarúgó Szuperkupáért játszott Borussia Dortmund-Bayern München mérkőzésen Dortmundban 2021. augusztus 17-én. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
 

Lewandowski emellett 2021-ben megnyerte a német bajnokságot a Bayern Münchennel, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutottak, az Európa-bajnokságon azonban Lengyelországgal csoportutolsók lettek, bár ő ott se szerepelt rosszul, 3 gólt szerzett.

(via hvg)