„Klubrádió
A lényeg

A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár: a magyar felsőoktatás jó és egyre jobb

8/04/2022 11:00

| Szerző: Klubrádió

Az idén százezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 8,5 százalékkal többen, mint 2020-ban - mondta Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

Többmilliárdos, komplex fejlesztés első üteme készült el
 
 
Budapest, 2022. március 11. Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Gloviczki Péter magyar származású, Amerikában élő érsebész (b-j) a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika új tudományos részlegeinek átadásán, a Gloviczki Péter műtő szalagátvágásán 2022. március 10-én. Új, a nyiroksebészeti beavatkozás hazai bevezetésének helyszínt biztosító műtővel, világszínvonalú tudományos kutatólaboratóriummal, valamint orvosi és asszisztensi pihenőszobákkal bővült az első ütemben a Semmelweis Egyetem (SE) Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, mely összesen több mint hét és félmilliárd forintból újul meg 2022 őszére. MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

 

A felvételizők 22 százaléka gazdálkodástudományi területet, 12 százaléka bölcsésztudományi szakot jelölt meg, 11-10-9 százalékuk pedig pedagógusképzésre, orvos- és egészségtudományi, illetve műszaki informatikai képzésre jelentkezett. "A jelentkezők háromnegyede a megújult felsőoktatásba jelentkezett, átlagosan a felvételizők 80 százalékát veszik fel állami ösztöndíjas helyre" – mondta a kormányzati tag.

Hankó azt is mondta, hogy „a magyar felsőoktatás jó és egyre jobb”, idézte az MTI a felelős helyettes államtitkárt.