„Köszönjük

A Facebook is szűri az oltásokról szóló álhíreket

9/02/2021 08:17

Szigorúbban ellenőrzik majd a vakcinákkal kapcsolatos tartalmakat a közösségi háló szakemberei. Amennyiben hamis információkat megosztó csoportokra bukkannak, megosztásaikat törlik, illetve a csoportot is megszüntetik.

Hétfőn jelentette be a Facebook, hogy szigorúbb intézkedéseket terveznek bevezetni az oltással kapcsolatos téves információk visszaszorítása érdekében – írja a 444. Terveik szerint azon dolgoznak majd, hogy az emberek bízzanak a koronavírus elleni oltásokban, ezzel is segítenék az egészségügyi hatóságok munkáját abban, hogy emberek milliárdjait lehessen beoltani.

Egyelőre bővítették a vírusról és az oltásról szóló téves és hamis állítások listáját, így mostantól jobban figyelnek arra, ha valaki Facebookon azt írja, hogy szerinte az oltás autizmust okoz, vagy hogy a koronavírus egy ember alkotta betegség.

Leginkább a téma köré szakosodott csoportokat figyelik majd, és ha a csoport tagjai sorozatosan osztanak meg hamis állításokat mondjuk az oltásokról, törölhetik őket az oldalról, ahogy a csoportot is. A törlés előtt persze több figyelmeztetést is küldenek a csoport adminjainak és a felhasználóknak, illetve figyelmeztető címkét tesznek az ilyen témájú posztok mellé.