„Köszönjük,
A lényeg

A dolgozók ragaszkodnak a home office-hoz

2/05/2022 07:24

| Szerző: Klubrádió

Egy nemzetközi felmérés szerint a dolgozók kétharmada felmondana, ha nem dolgozhatna néhány napot a hétből otthonról. Főleg a fiatalok gondolkoznak így. Magyarországon sincs ez másképp.

A pandémia után, az irodába való visszatérési kötelezettség különösen a fiatalabb munkavállalókat késztetheti felmondásra. Magyarországon is hasonló a helyzet a fiatal dolgozóknál, már nem is vállalnak el olyan állásokat, ahol nincs hibrid munkavégzés.

Flickr.com
 

A jelentés szerint a 18-24 évesek 71 százaléka mondta azt, hogy fontolóra venné, hogy más munkahelyet keres, ha a vállalat ragaszkodna ahhoz, hogy teljes munkaidőben visszatérjen az irodába, míg a 35-44 évesek 61 százaléka, a 45-54 évesek 56 százaléka. A jelentés szerint ez az arány a 35-44 éveseknél 61,a 45-54 éveseknél 56 százalék van.

A Schönherz Iskolaszövetkezet e héten publikált felmérése szerint a Z-generáció számára már a távmunka  fő hívószó. Míg 2017-ben még a felnőtthöz méltó bánásmódért álltak ki a fiatalok, ma a home office lehetősége és a szabad alkotómunka már fontosabb számukra.  Ha az irodai bejárás, illetve otthonról dolgozás közül kellene választani, akkor a diákok 60%-a a home office mellett voksol, de ha maguk oszthatnák be a munkahetüket, akkor annak felét otthon, másik felét pedig a munkahelyükön töltenék – írja a Napi.hu