„Klubrádió
A lényeg

A DK feljelenti Popovics Juditot, aki azt mondta, hogy a párt megzsarolta

14/10/2021 15:30

| Szerző: Klubrádió

A DK és Lusztig Péter tatabányai alpolgármester is büntetőfeljelentést tesz nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért Popovics Judit, a Mindenki Magyarország Mozgalom tatai politikusa ellen – közölte csütörtökön az ellenzéki párt.

Azt már reggel lehetett tudni, hogy a DK jogi lépésekre készül, mert reggel beszélt erről az ATV Start című műsorában Gréczy Zsolt, a párt volt országgyűlési képviselője, de ő még csak beperelést említett arra reagálva, hogy Popovics azt állította, őt is megzsarolta a DK. „A hölgynek lesz lehetősége a bíróságon megpróbálni bebizonyítani az igazát. Be fogjuk perelni” – mondta Gréczy.

Popovics Judit tatai önkormányzati képviselő, aki Tatabányán és környékén indult volna az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként, de nem kapott frakció-befogadónyilatkozatot a pártoktól, így nem indulhatott el.

Márki-Zay Péter a szerdai miniszterelnök-jelölti vita elején azt állította, hogy Karácsony Gergely mellett Popovics az egyik olyan politikus, akit a DK megzsarolt. Popovics este azt írta a Facebook-oldalán: „Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!”.

Popovics Judit szerda este a vita után az ATV-n részletekbe is belement, azt mondta, hogy a DK helyi vezetője, Lusztig Péter államtitkári posztot ígért neki azért, „ha nem zavar be” az előválasztásba, majd ellenkező esetre problémákat helyezett kilátásba. Arra a kérdésre, hogy állítását mivel tudja bizonyítani, Popovics azt válaszolta, nincs konkrét bizonyítéka.

Gréczy Zsolt még annyit mondott Popovics kijelentéseivel kapcsolatban az ATV-ben, hogy a hat párt egyike sem adott neki befogadó nyilatkozatot, erről jegyzőkönyv is van.

„Lusztig Péter nem ígért államtitkári pozíciót Márki-Zay emberének, és nem is fenyegette őt, a macskáját, a gyerekeit, vagy a szüleit. Mi, európai magyarok nem tűrjük a hazudozást és a rágalmazást, és továbbra is üzenjük mindenkinek, hogy így biztosan nem lehet a Fidesz-kormányt leváltani” – fogalmazott a DK a közleményében.