„Klubrádió
A lényeg

A DK ráindul a kutyapártos jelöltekre a XII. kerületben

22/04/2024 14:44

| Szerző: Klubrádió

"Az Élő Norbert-féle hegyvidéki DK bejelentette a jelöltjeit az összes olyan egyéni választókörzetben, ahol kutyapártos jelölt indul" – írta Kovács Gergely, a XII. kerületi előválasztás győztese, az MKKP elnöke Facebook-oldalán.

"Külön figyeltek rá, hogy egyértelművé tegyék, az akció az ellen a csapat ellen irányul, aki megnyerte az előválasztást, hiszen a Momentumnak jutó két körzetben nem állítanak jelöltet" – írta Kovács Gergely a Facebookon a .

A hegyvidéki DK (az MSZP-vel és a Liberálisokkal) nem polgármester-, hanem képviselőjelölteket jelentett be, de valóban csak olyan körzetekben, ahol a Momentum nem állít jelöltet.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke áprilisban nyerte meg az ellenzéki előválasztást a XII. kerületben, a civil Visi Piroskát és – a DK által is támogatott – momentumos Farkas Csabát és megelőzve. Az LMP jelöltje, Kendernay János pedig visszalépett Kovács javára.

A XII. kerületben 2006 óta a fideszes Pokorni Zoltán a polgármester, de februárban bejelentette, hogy nem indul újra a kerület vezetéséért. Helyette a Fidesz Fonti Krisztina alpolgármestert jelöli.