„Klubrádió
A lényeg

A Bolt Taxi szerint teljesen jogszerűen működnek

12/07/2023 15:38

| Szerző: Klubrádió

A Bolt Taxi reagált az Országos Taxis Szövetség vádjaira, közölték: minden esetben a magyar jogi szabályozások szerint járnak el, és teljes mértékben megfelelnek a fővárosi taxirendeletben foglalt kritériumoknak.

Reagált a Bolt Taxi arra, hogy az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke, Metál Zoltán azt kérte a fővárostól: semmisítsék meg a Bolt szerződését személyszállításra, mert az szerinte jogellenes.

„A BOLT HTX Kft. minden esetben a magyar jogi szabályozások szerint jár el, és azoknak maximálisan eleget téve mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal. A társaság védjegyoltalommal, azon belül is szó- és szóösszetételre vonatkozó védjeggyel rendelkezik. A Bolt Technology OÜ, vagyis a Bolt központ a jogosultja az érvényes, nemzeti (magyar) BOLT TAXI szóvédjegynek. A Bolt HTX Kft. jogosult a nevezett védjegy használatára és arra, hogy a védjegy használatát a vele szerződéses jogviszonyban álló partnerei számára engedélyezze” – írta a társaság az Indexnek küldött közleményében. Azt írták, hogy a társaság a fővárosi taxirendeletben foglalt kritériumoknak teljes mértékben megfelel.

Közölték: „A Bolt HTX Kft. a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiállított diszpécserszolgálati engedély alapján működik, valamint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. mint közlekedésszervező által kiadott engedély alapján a Bolt HTX Kft. jogosult a védjegyoltalommal ellátott szabadjelző használatára. A társaság teljes mértékben jogszerűen működik”.

Metál Zoltán szerint az a fő probléma, hogy "nem azonos feltételek mellett kell versenyezniük a szereplőknek". A szövetség vezetője elsősorban a Bolt védjegyhasználatát kifogásolta.