„Klubrádió
A lényeg

A 4iG lesz az állami Antenna Hungária többségi tulajdonosa

25/08/2021 17:35

| Szerző: Klubrádió

A közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs holdingvállalatát akarja létrehozni Mager Andrea, az Antenna Hungária tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG.

Közös közleményt adott ki a 4iG Nyrt. és az Antenna Hungária Zrt., amely szerint együttműködési megállapodást kötött a két vállalat. Ennek eredményeképp "a felek az állami és a magántőke egyesítésével egy olyan stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hozzanak létre, amely versenyképes piaci szolgáltatások mellett, kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül" – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Ennél azonban többről van szó, a 4iG többségi tulajdont szerezhet a jelenleg állami tulajdonú Antenna Hungáriában.

A közlemény szerint a 4iG tulajdonába kerülő távközlési profillal működő társaságokat apportálja majd az Antenna Hungáriába. Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója szerint így rövid időn belül a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs holdingvállalatát hozzák létre.

Szerinte a két cég távközlési portfóliójának, szaktudásának egyesítése hozzájárul majd a hazai távközlési szektor technológiai fejlődéséhez.

Az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója, Sárecz Zsolt szerint az együttműködéssel a lakossági, üzleti és kormányzati igényeket is magasabb szinten tudják "kiszolgálni".

Telihold
Karancskeszi, 2021. március 28. A felkelő Hold látszik a Karancs csúcsán lévő kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött Karancskesziből fotózva 2021. március 28-án.
 Fotó: Komka Péter/MTI