„Vásároljon

99 éves korában meghalt Fülöp herceg

9/04/2021 13:21

| Szerző: Klubrádió

Meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje - jelentette be Királyi Palota péntek kora délután. 

Pénteken reggel elhunyt II. Erzsébet brit királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg – idézte a család közleményét a Sky News pénteken.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a brit királynő bejelentette szeretett férje, Fülöp edinburgh-i herceg halálát. Ő királyi fensége békében távozott el ma reggel, a winsdori kastélyban” – áll a királyi család hivatalos, Twitteren is közzétett közleményben.

Fülöp edinburghi herceg halála
Ascot, 2021. április 9. 1962. június 19-én az ascoti derbin készített kép II. Erzsébet brit királynőről és férjéről, Fülöp edinburghi hercegről. MTI/AP

 

Fülöp herceg február 16-án este került be egy londoni kórházba. A Buckingham-palota a közleményében arról írt, hogy II. Erzsébet királynő 99 éves férje akkor már néhány napja nem érezte jól magát, a szívére panaszkodott. Azonban azt írták, hogy csak elővigyázatosságból kellett bent maradnia pár napra. Autóval vitték a kórházhoz, de saját lábán ment be az épületbe. Azt is hangsúlyozták, hogy II. Erzsébet férjének az állapota nincs összefüggésben koronavírus-fertőzéssel. Januárban II. Erzsébet és Fülöp herceg is megkapta a vakcinát.

A királynő a Windsor-kastélyban maradt, ahol Fülöppel együtt a lehető legkevesebb személyzet társaságában, elszigetelve éltek a koronavírus-járvány elmúlt hónapjai alatt. A karácsonyt is csak szűk, nem a megszokott nagy családi körben ünnepelték.

A BBC arról írt, hogy Fülöp herceg az elmúlt években többször is kórházba került, 2011-ben szívkoszorúér-műtétet hajtottak végre rajta. 2019 karácsonya előtt is kórházban kezelték, de amikor legutóbb nyilvánosan megjelent, akkor úgy tűnt, jól érzi magát.

Fülöp herceget végül március közepén hazaengedték a kórházból, ezt megelőzően szívgyógyászati beavatkozást hajtottak végre rajta. Azt akkor nem közölték, hogy pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek rajta. - írta meg a Telex.hu.

II. Erzsébettel novemberben ünnepelték a 73. házassági évfordulójukat – nyolc unokájuk, kilenc dédunokájuk van. Fülöp herceg és II. Erzsébet ezzel történelmet is írt, az övék volt a monarchia történetének leghosszabb házassága.

Fülöp edinburghi herceg halálaAscot, 2021. április 9. 2011. június 16-án az ascoti derbin készített kép II. Erzsébet brit királynőről és férjéről, Fülöp edinburghi hercegről. Fülöp 2021. április 9-én, 99 éves korában elhunyt. MTI/AP/Alastair Grant
 

Ha Fülöp herceg életéről további részleteket szeretne tudni, akkor azt itt elovashatja.

(Forrás: Telex.hu)