„Klubrádió
A lényeg

50 millióért árulja az uniós pénzből épült, de saját családi fészkeként használt "szörpházat"az edelényi polgármester neje

3/03/2023 06:40

| Szerző: Klubrádió

Még 2017-ben a Darányi Ignác terv keretében kapott állami és uniós támogatásban mintegy 26 millió forintot az edelényi polgármester felesége egy szörpüzem kialakítására, amit most egy szlovákiai ingatlanoldalon hirdetnek családi házként eladásra – derül ki az RTL Híradójából.

A házat 129 ezer euróért, azaz cirka  50 millió forintért árulják- A megkérdezett helyiek még csak nem is hallottak arról, hogy valaha szörpüzemként működött volna az ingatlan. A polgármester felesége nem óhajtott nyilatkozni az ügyről, a polgármester későbbre ígért sajtóközleményt.

 
edelény
RTL Klub
 

Molnár Oszkár feleségeének szörpjeivel sehol nem lehetett találkozni az országban, ellenben már 5 éve is családi házként használták a „szörpüzemet”. Ez azért is különös, mert a támogatás fejében az asszony elvileg vállalta, hogy öt éven át üzemelteti a szörpházat - emlékeztet a hvg.hu.

Magyarosrszágon nem ritka, hogy befolyásos helyi erők a saját apanázsukként kezelik az EU-s támogatásokat. Hadházy Ákos nemrég például a pétervásári polgármsterről derítette ki, hogy uniós pénzből épített vendégházat magának. A 2019-ben elhunyt mondok József, Izsák egykori fideszes polgármestere ellen 2019-ben eljárás indult egy hasonló ühgy miatt: a vád szerint 35 millió forint EU-támogatást vett fel egy vadászház építésére a turisztikai fejlesztések keretéből, de a házba saját maga és felesége költözött be.