„Klubrádió
A lényeg

24.hu: Mészáros borásza Franciaországban vett szőlőbirtokot

11/10/2021 09:40

| Szerző: Klubrádió

Kalocsai László, Mészáros Lőrinc borászati érdekeltségeinek vezetője Franciaországban céget alapított, majd megvásárolt egy történelmi szőlőbirtokot Bordeaux-ban.

A XVIII. században létrehozott Chateau de Clotte vételárát és a finanszírozás forrását sem árulták el, de a 24.hu értesülései szerint a szomszédos birtokot korábban hatmillió euróért, tehát több mint kétmilliárd forintért árulták

A szőlőst megvásároló francia cég kizárólagos tulajdonosa Kalocsai László, aki a cégadatbázis szerint csupa Mészáros érdekeltségeibe tartozó vállalkozásban van jelen kisebb-nagyobb formában.

Kalocsai bevételei és profitja alapján nem látható, hogy miből finanszírozta a francia szőlőbirtok megvásárlását, de mivel magánügyletről van szó, nem köteles azt közölni – írja a 24.hu.

Éedekes, hogy az OE-LEM lajstromjelű, Bombardier Global 6000-es – NER-körökben igencsak kedvelt – luxus magánrepülőgép tavaly kétszer is leszállt Bordeaux-ban, illetve legutóbb tegnap is villámlátogatást tett Franciaországban. A lap megkereste a Honvédelmi Minisztériumot a 606-os Falcon francia útjával kapcsolatban, eddig nem válaszoltak.

Forrás: Couleur/Pixabay