„Támogassa
A lényeg

24 kórházigazgatót rúg ki Pintér Sándor és az OKFŐ

13/12/2023 14:15

| Szerző: Klubrádió

A belügyminiszter december 31-i hatállyal két országos intézet és öt vármegyei kórház vezetőjének megbízatását vonta vissza, mert elmúltak 65 évesek. Emellett más okból további két vármegyei kórház és 15 további városi kórház főigazgatójának is távoznia kellett – tájékoztatta a Belügyminisztérium szerdán az MTI-t.

Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett, két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának vezetői kinevezését vonta vissza, mivel betöltötték a 65 éves korhatárt – közölte a Belügyminisztérium, intézmények, nevek említése nélkül.

A tárca azt is tudatta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megbízott vezetője ezzel egyidejűleg 10 városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza, de „az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek”.

A közlemény szerint – bár itt már nem említ sem érdemek elismerését, sem kitüntetést –, ugyancsak december 31-ei hatállyal további 2 vármegyei kórház főigazgatójának és további 5 városi kórház főigazgatójának a felmentéséről is döntöttek, de nem vezetőként tovább foglalkoztatják őket.

Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a helyettesek látják el – zárul a közlemény, amely semmilyen konkrétumot, még az érintett intézmények vagy a vezetők nevét sem árulja el, miközben egyszerre jelentős számú, kéttucat kórházigazgató távozásáról van szó.

A hvg.hu is írt róla, hogy az OKFŐ-nél is nagy a fluktuáció mostanában. December elején írtuk, hogy leváltották az Országos Kórházi Főigazgatóság két főigazgató-helyettesét, nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök felmentette az addigi főigazgató Jenei Zoltánt.