„Klubrádió
A lényeg

2100 milliárdnyi beruházást függeszt fel a kormány

15/09/2022 16:00

Az Áder János volt köztársasági elnök által alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványtól havonta bruttó hárommillió forintot kap Csepreghy Nándor a 24.hu szerint, továbbá Lázár államtitkáraként is kétmilliót keres. Csütörtökön ez utóbbi minőségében bejelentette, hogy tízezer milliárd forintnyi fejlesztést konszolidáltak, a magyar állam ennek megfelelően felfüggesztett bizonyos beruházásokat, mintegy 270 ilyen döntés született, 2100 milliárd értékben.

Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása
 
Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása
 
Budapest, 2022. május 19. Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt a meghallgatásán, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2022. május 19-én. Mellette Csepreghy Nándor (b). MTI/Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila
 

 

Csepreghy Nándor, az építési és beruházási miniszter helyettese a Portfolio Property Investment Forum konferencián csütörtökön azt mondta, a felfüggesztett beruházásokat újratervezik és 2025–2026-ban újraindítják.

A már elindult beruházások nem állnak le, de egy 15-20 százalékos költségnövekedéssel számolni kell és azt kezelni is kell, 750 milliárd forint plusz forrás betervezésével, ezt foglalná keretbe egy jogszabály, amit pár héten belül terjesztenek az országgyűlés elé, írja a Hvg.hu.