„Klubrádió
A lényeg

11 fokos a tanterem, kabátban és sapkában tanulnak a diákok egy szombathelyi iskolában

10/01/2023 14:37

| Szerző: Klubrádió

A tantermek jó részében 11 fok van a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában – mondta a szülői munkaközösség egyik tagja a Nyugat.hu-nak. Az igazgató úgy reagált, vannak olyan termek, ahol 18 fok van, de előfordult, ahol csak 10-11 fok, és "nincs elég fűtött terem". A téli szünetben radiátorszelepeket cseréltek az iskolában, ez lett az eredménye.

Az iskolában a téli szünet alatt radiátort cseréltek, a Nyugat.hu által megszólaltatott szülői munkaközösségi tag úgy tudja, a rendszert légteleníteni kellene, ennek hiányában nincs most fűtés. Az ő gyermeke harmadik osztályos, nehezen tudja megoldani az otthoni felügyeletét, több szülő viszont nem engedte iskolába a gyereket. Mutatott néhány képet, amin látszik, hogy a gyerekek kabátban, sapkában vannak az osztályteremben.

A Szombathelyi Tankerületi Központ is megerősítette a lapnak a radiátorokkal kapcsolatos problémát. Közölték, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a lehető legrövidebb idő, várhatóan egy-két nap alatt megoldódjon a probléma. Hozzátették, az iskola épületének egy részében van csak hideg, az intézményvezető az oktatás átszervezésével kezeli a helyzetet.

Az épületbe nem mehettek be a portáltól, később viszont telefonon elérték Németh Gábor igazgatót. Az intézményvezető megerősítette a tankerülettől kapott információkat. Hozzátette, a tankerület karbantartó csoportja is dolgozik az ügyön.

Hétfő délután egyébként meg is jelentek az iskolában a szakemberek, később elkezdtek melegedni a radiátorok, de aztán újra kihűltek.

Azt mondta, vannak olyan termek, ahol 18 fok van, de van, ahol csak 10-11 fok. Hétfő óta költöztetik az osztályokat a melegebb tantermekbe, de nincs annyi üres, fűtött terem, amennyire szükség lenne. Hozzátette: valóban maradtak otthon gyerekek a hideg miatt, de csak az alsó tagozatból, és nem számottevő a hiányzás.

Ő is jelezte, bíznak abban, hogy egy-két napon belül valóban kijavítják a hibát. Az igazgató hozzátette, senkinek sem lenne jó, ha rendkívüli tanítási szünetet kellene elrendelni az iskolában.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Pixabay)