„Klubrádió
A lényeg

100 ezer forintra büntettek egy boltost az étolaj ára miatt

15/02/2022 09:42

| Szerző: Klubrádió

512 üzletben vizsgálták az élelmiszerárstop betartását a fogyasztóvédelem ellenőrei, írja az ITM közleménye. Szerintük a kereskedők elenyésző számú kivételtől eltekintve csökkentették áraikat, az előírt készletet tartják raktáron.

  • 42 esetben találtak hiányosságot, közülük huszonöt üzlet az előírtnál magasabb árat alkalmazott,  tizennégy nem biztosította a megfelelő mennyiséget az érintett élelmiszerekből. Hét helyszínen a kötelező tájékoztatás hiányzott vagy nem felelt meg mindenben a rendelkezéseknek.
  • A legtöbb hibát az étolajnál vétették az üzletek, tizennégyszer az ára, ötször a mennyisége nem stimmelt.
  • Összesen 300 ezer forint bírságot szabtak ki.
  • Egy vidéki üzletet az eddigi legnagyobb, 100 ezer forintos szankcióval sújtottak, mert "a hatósági ár több mint másfélszeresét kérte az étolajért". (24.hu)

Netán, ön, kedves olvasó, a jövőből érkezett, és nem érti, miért kellene 2022-ben valakinek a hatóság által megszabott árban adnia az étolajat? Ne csodálkozzon, a 2022-es országgyűlési választások előtt a kormány központilag előírta bizonyos termékekre, hogy mennyiért adhatják a boltok, még akkor is, ha nekik ez így ráfizetéses. Egyéb őrületért nézzen szét a Klubrádió hírei között.