„1%

Hírek

Beszakadt a forint Orbán bejelentésére
A lényeg

Beszakadt a forint Orbán bejelentésére

Egész napi gyengülést követően padlóra került a magyar fizetőeszköz, miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a "háborús veszélyhelyzetre" tekintettel a következő két évre számos cég "extraprofitját" terhelő adót vet ki a kormány. Egy euróért jelenleg 391,6 forintot kérnek a devizapiacon.

Németh Szilárd távozik a Honvédelmi Minisztériumtól
A lényeg

Németh Szilárd távozik a HM-től

A Honvédelmi Minisztériumhoz kerül a sportot felügyelő államtitkárság a feldarabolt Emmitől – olvasható a Magyar Közlönyben. Távozik viszont a HM-től Németh Szilárd, a birkózószövetség elnöke, és a Nemzeti Sport cikke szerint nem kizárt, hogy Lázár János a kormányzati feladatai miatt leköszön teniszelnöki tisztségéről.

Medveveszélyt jelentettek Acsán
A lényeg

Medveveszélyt jelentettek Acsán

Acsa területén medveészlelés történt, ezért az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és az erdőben! Acsa Pest és Nógrád megye határán, a Cserhát lábánál, Budapesttől 60, Váctól 25 kilométerre található.

Zelenszkij kritizálta Magyarország olajembargós hozzáállását, Szijjártó reagált
A lényeg

Szijjártónak nem tetszett Zelenszkij davosi beszéde

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a davosi világgazdasági fórumon élőben jelentkezett be, ahol arról is beszélt, hogy  Magyarország miatt nem lesz olajembargó Oroszország ellen. Szijjártó Péter külügyminiszter nem hagyhatta szó nélkül a kritikát, iróniával válaszolt a Facebookon.

Karácsony: Ez volt az utolsó alkalom, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit
A lényeg

Karácsony: Ez volt az utolsó alkalom

Karácsony szerint amúgy is nehéz helyzetben van a főváros a járvány és az elvonások miatt, ezt nem tetézhetik azzal, hogy pártügyek felülírják a város ügyeit.

Tiborcz: Ezen az úton haladunk tovább a jövőben is, minden más csak politikai támadás
A lényeg

Tiborcz: Politikai támadás!

A Portfoliónak adott interjút Tiborcz István, a miniszterelnök veje. Kapott egy kérdést arról, hogy „sokan kormányközeli kapcsolataiban látják sikere kulcsát”, mire egyebek mellett azt válaszolta: "Akárki akármit akar ezzel kapcsolatban direkten, vagy más módon üzenni, ezen az úton haladunk tovább a jövőben is. (...) Minden más csak politikai támadás!". Az is kiderült, hogy Tiborcz érdekeltségei nagyot mentek, több mint 12 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárták az előző évet.

Európai Bizottság: Legyen uniós bűncselekmény az Oroszországgal szembeni szankciók megsértése
A lényeg

Büntetné az EB a szankciók megsértését

Az Európai Bizottság "uniós dimenziójú bűncselekménnyé" nyilvánítaná az Oroszországgal szembeni szankciók megsértését. Alapvetően olyasmik tartoznak ide, mint a terrorizmus, az emberkereskedelem, a pénzmosás vagy a pénzhamisítás. A javaslat szerint szankciósértésnek számítana az érintett vagyon eltitkolása is.

91. napja tart az orosz-ukrán háború
A lényeg

91. napja tart az orosz-ukrán háború

A Duma eltörölte az orosz szerződéses katonák felső korhatárát. Oroszországnak – a nagy veszteségeik miatt – új katonákra lehet szüksége az Ukrajna elleni háború folytatásához.