„Klubrádió

Archívum

Keresés az archívumban

Dobszerda (2020. március 19., csütörtök 19:00): Papp Gábor Zsigmond

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2020. március 19., Csütörtök 19:00

A váll, a tarkó, a haj, a köldök és még további emberi testrészek a főszereplői Tóth Kriszta évekkel ezelőtt megjelent sikeres novelláskötetének, a Pixelnek, amelynek történeteit most rádiójátékká dolgozta fel a Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, műfordító, Papp Gábor Zsigmond.

Budapest retróA Mándy-hagyatékA birodalom iskolája, a Balaton retró, a Kémek a porfészekben, a Kettévált ország és még sok emlékezetes dokumentumfilm és rádiójáték készítője lesz a D̶o̶b̶s̶z̶e̶r̶d̶a̶ Szerelemcsütörtök vendége, akivel a Klubrádióban március 20-tól, péntektől 23:30-tól 10x25 percben 10 héten keresztül - a késői időpontot a médiatörvényben előírt korhatár besorolás indokolja.) hallgatható hangjáték sorozaton kívül, a sokunkat foglalkoztató témáin kívül a régi közös munkahelyeinkről, a hajdani Magyar Rádióról és Magyar Televízióról is beszélget Váradi Júlia.

Dobszerda (2020. március 04., szerda 20:00): Kovács András Ferenc

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2020. március 04., Szerda 20:00

"Tehetség, stílus, szabadság, szellem, pátosz: mind-mind részei annak a könnyedén nagyszabású (vagy nagyszabásúan könnyed) játéknak, amely 1983-ban kezdődött a Tengerész Henrik intelmeivel, és amely nem ér véget a 2019-es Requiem Tzimbalomra című kötettel. Merthogy és ameddig a tzimbalom (és a tzimbalista) bírja" - írja laudációjában Bazsányi Sándor az Artisjus idei Irodalmi Nagydíjasáról, Kovács András Ferencről, illetve a díjazott szerző nemrég megjelent verseskötetéről. 

Dobszerda (2020. január 29., szerda 20:00): Szekeres Csaba

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2020. január 29., Szerda 20:00

Vendég: Szekeres Csaba rendező, forgatókönyvíró, operatőr

"Manapság minden az egyéni célokról és sikerekről szól, például arról, hogyan kell legyőzni másokat, versenytársakat vagy kollégákat –ezzel szemben kevés embert motivál a segítségnyújtás a rászorulóknak.  Habár a teljesítménykényszer a nőket is érinti, én a férfiaknál dominánsabbnak éreztem mindezt. Kevés olyan esetről hallottam, hogy egy férj odaadóan ápolná a feleségét” - mondja Szekeres Csaba dokumentarista, számos kiváló dokumentumfilm rendezője a 2018-ban készült utolsó filmjéről, a Hűség-ről, amely egy alzheimer kórral kűszködő idős asszony és az őt a végsőkig támogató, szerető és odaadó férjéről szól. A filmet hónapokon keresztül forgatták egy idős otthonban. Szekeres Csaba minden filmje középpontjában az emberi természet, annak kiszámíthatatlansága, a jóság és a rosszaság jelenvalósága, de leginkább a szeretet és a szerelem, mint legfontosabb összetartó erő áll.