„Klubrádió

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját a Magyar Nemzeti Múzeumban. Küldetése, hogy a természetfotók által ablakot nyisson az ország nemzeti parkjainak természeti kincseire, s ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

A VM 2021-ben megalapította A magyar természetfotó nagydíját, melyet első ízben 2022-ben adtak át. A díj annak elismerése, hogy az alkotó egyévnyi kemény munkával és tehetsége folytonos bizonyításával kiérdemelte a pályázat legjobbjának járó helyet. Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország alapítója volt a vendégünk.

A kontinensek belsejében elhelyezkedő sós tavak speciális képviselői a magyarországi szikes tavak. A szikes tavak Eurázsiában területarányosan legnagyobb számban a Kárpát-medencében találhatók, ezek a tavak egyúttal az európai-afrikai madárvonulás útvonalában kiemelten fontos pihenő és táplálkozó helyei az északon költő és tengerparton telelő vándorló madaraknak. Dr. Boros Emillel, az ÖK Vízi Ökológiai Intézet tudományos főmunkatársával beszélgettünk, aki évek óta kutatja a vízimadarak és a szikes tavak kölcsönhatását.

2023. március 23. Zöldklub (2023. március 23., csütörtök 14:00)
48:58
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória