„Klubrádió

Az igazi nyár közeledtével egyre fontosabbá válik a megfelelő mértékű folyadékbevitel, ennek kapcsán az eheti Világhálóban a különböző nemzetek italozási szokásait jártuk körül. Főként mámorító nedűkről hallhattak  avatott szakértőinktől, de azért annyit elárulunk, hogy az antialkoholista hallgatóknak sincs oka a szomorkodásra. Íme az itallap:

A svédek monopóliumot élvező nemzeti italboltjáról, a vikingek leszármazottainak alkoholfogyasztási és ahhoz szorosan kapcsolódó hajózási szokásairól a helyi rutint jól ismerő György Gábor mesélt.

Benda László történetéből megtudhattuk, miért is utaznak a finnek előszeretettel Észtországba, illetve, hogy mivel lehet igazán meglepni a skandináv határőröket.

Ha már alkohol, akkor persze nem maradhat ki a sorból Oroszország sem. Németh András, a HVG Kelet-Európa szakértője avattott be minket, meddig nyúlik vissza ott a vodka szinte vallásos tisztelete, illetve, hogy isznak-e az oroszok előre a medve bőrére.

Visszatértünk egy kicsit Európába is, most kivételesen egy gyors, alkoholmentes kirándulásra, amire Bodnár Barna kísért el minket. Egyenesen a ködös Albionba vezetett az utunk, ahol nem árt olykor megmelegedni egy csésze forró tea mellett.

Angliában maradva nem mehettünk el az egyik legnagyobb brit mellett sem, aki köztudottan nem (vagy nem csak) a teáért rajongott. De mennyit is ivott tulajdonképpen Sir Winston Churchill? A Főúr, Benda László tudja, és el is mondta.

2023. június 09. Világháló (2023. június 09., péntek 15:30)
23:46
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna