„Támogassa

Magasságok és mélységek 

Azt, hogy mi zajlik Prigozsin és Putyin között talán senki sem tudja pontosan, viszont, hogy milyen ízlésre vall a lázadó(?) zsoldosvezér villája, illetve, hogy mi található a luxusházban, az köztudottá vált nemrégiben, amikor is betörtek a Wagner csoport vezérének lakhelyére. Hardy Mihálytól megtudhattuk, miféle dolgokat tárolt otthon Prigozsin. 

Miért kellett kétszer megkoronázni III. Károlyt, az Egyesült Királyság új uralkodóját? Vagy valójában nem is kellett? R. Hahn Veronika, a Népszava londoni tudósítója magyarázta el a külső szemlélő számára nem is annyira egyszerű helyzetet. 

A világ legalacsonyabb átlagos testmagasságú népei között vannak az észak- és dél-koreaiak is, de még közöttük is bőven van méretbeli különbség. Hogy mégis mitől nagyobb növésűek a Koreai-félszget déli részén élő emberek, mint északi szomszédaik, arról Csoma Mózes, a Károli Gáspár Református Egyetem Koreai Tanszék vezetője, volt szöuli nagykövet mesélt. 

Ha már méretek: milyen magasnak kell lennie, aki csatlakozni szeretne a világ legkisebb hadseregéhez? A svájci gárdáról ejtett néhány szót a műsor főura, Benda László.

2023. július 14. Világháló (2023. július 14., péntek 15:30)
23:57
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna