„Támogassa

Mai műsorunkban a hölgyekről volt szó.

Először Karin Kneissl, volt osztrák külügyminiszter asszony, aki jelenleg egy manapság szokatlannak mondható helyen, Oroszországban nyaral...és akinek esküvőjére még Vlagyimir Putyin is ellátogatott, sőt, táncolt is az ifjú feleséggel. György Gábor próbálta megfejteni, mi állhat a furcsa barátság hátterében. 

Ha már korábbi adásunkban beszéltünk a jelenleg moziban vetített Barbie filmről, most legyen szó a "rivális" produkcióról, vagyis annak főhőséről, Robert J. Oppenheimerről, az atombomba atyjáról. Joggal kérdezhetnék, hogy jön a hölgyek közé egy férfi, de nyugalom, Csákvári Géza, a Népszava filmkritikusa kitér az atomtudós számos nőügyére is.

Ezután maradtunk Amerikánál: bár régen balszerencsének számított, ha nő lép a hajók fedélzetére, de azóta nagyot fordult a világ, az Egyesült Államok haditengerészetét jelenleg ugyanis egy hölgy vezeti. Hardy Mihály mesétl Lisa Franchetti admirálisról. 

Maga a főúr, Benda László kalauzolta Önöket ezután a világ túlsó végére, a Koreai félsziget északi felére, ahol a nők egyenjogúsága leginkább a katonai szolgálatban nyilvánul meg, ugyanis a helyi hadseregben férfiaknak és nőknek is kötelező szolgálni. Igaz, utóbbiaknak kevesebb évet kell eltölteni a "harci" feladatok végrehajtásával, mint férfi bajtársaiknak.

2023. augusztus 18. Világháló (2023. augusztus 18., péntek 15:30)
24:01
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna