„Támogassa

Sylvester Ádámmal tovább utazunk az Adria partján. Múlt héten az ősi gyökerekkel rendelkező Porec-ben voltunk, de múltját tekintve még ezt is felülmúlja Koper, amely az Isztriai-félsziget legősibb települése helyén épült kikötőváros.

Vissza Budapestre, ahol a maga korában a pesti oldal legnagyobb, legimpozánsabb palotáját építette fel Ybl Miklós. Az egykori Fővámházról, a mai Corvinus Egyetemről beszélgetünk Kelecsényi Kristóffal.

10 évvel ezelőtt a világ legszebb ipari épületének választotta egy nemzetközi zsűri a Badacsonyban található Bazalt borászatét – ezt mutatja be Torma Tamás.

És akkor Liget, sokadszor: múlt héten Bardóczi Sándorral, Budapest főtájépítészével vitattuk meg, hogy szerinte a leállított múzeumépítési program után milyen lesz, lehet a Városliget zöldjének megújítása. Most Baán László a projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója jön, hogy reagáljon a felvetett ellentmondásokra.

Műsorunk végén Kozár Alexandra érkezik egy válságépítészeti hírrel: Hogyan kell megtervezni egy piacteret vírusfertőzés idején? A példát Hollandiában lelte fel.

2020. április 18. Utcafront (2020. április 18., szombat 17:00)
51:07
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta