„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

E heti adásunkat a lakhatás kérdésének szenteltük. Vajon miért érinti a nőket különösen hátrányosan a lakhatási válság, milyen, speciálisan nők számára elérhető lakhatási megoldások vannak ma Magyarországon, és milyen módon lenne érdemes a különböző lakhatási formák körét bővíteni úgy, hogy azok speciálisan a nők - azon belül pedig a fokozottan sérülékeny női csoportok - szükségleteire is tudjanak válaszolni?
Dés Fanni, a nemrég megjelent 'Nők és lakhatás: a nők speciális szükségleteire válaszoló lakhatási megoldások' című kiadvány egyik kutatója és szerzője volt a vendégünk.

Őt Kovács Vera, az Utcáról Lakásba! Egyesület társelnöke követte. Az Egyesület Budapest Főváros Önkormányzatával és a Városkutatás Kft.-vel közösen egy budapesti szociális lakásügynökség modelljét és megvalósítási tervét készíti elő. A szociális lakásügynökség a kutatási időszak után, a tervek szerint még idén elindul azzal a céllal, hogy bővítse a megfizethető bérlakások számát, enyhítve ezzel a lakhatási válságot.

2021. március 13. Szerepvállalás (2021. március 13., szombat 18:00)
25:33
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori