„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Akár a keringési betegségek kialakulásának rizikóját is növelheti a szociális jetlag nevű jelenség, ami alatt a szabad- és munkanapok alvási időszakának eltérését értjük. Amennyiben rendszeresen akár több órás eltérés is van ebben a ritmusban, az hatással van a szívműködés idegi szabályozására is. A téma különösen aktuális, hiszen az év során nyáron a leghosszabbak a nappalok. A Semmelweis Egyetem ezzel a jelenséggel kapcsolatos tanulmányát egy vezető idegtudományi folyóirat nemrég beválogatta az elmúlt időszak legjelentősebb publikációi közé.
dr. Káldi Krisztina, a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének egyetemi docense, a tanulmány egyik szerzője mesélt a részletekről.

- A jó történet inspirál, bátorít, cselekvésre késztet. Ilyen történeteket vár pályázatán a SEED Alapítvány és a Sikeres Nők Egyesülete, olyan kezdő vagy haladó, esetleg generációváltásban érintett női vállalkozóktól, vezetőktől, akik példájukkal szívesen segítenének másoknak a vállalkozói vagy vállalatvezetői pályán történő elindulásban vagy továbbhaladásban.
Katona Melinda, az egyesület elnöke volt a vendégünk.

2021. július 10. Szerepvállalás (2021. július 10., szombat 18:05)
25:25
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori