„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

Ma már tudjuk, milyen komoly veszélyei vannak a túlzott háztartási vegyszerhasználatnak. Tudományos kutatások sora bizonyította, hogy veszélyes lehet a hormonháztartásra, növelheti az asztma kockázatát, összefüggésbe hozható a gyermekkori elhízással, a rákos megbetegedésekkel. A takarító és tisztítószerek azonban nem csak otthon szennyeznek, de hozzájárulnak a szabadtéri légszennyezéshez, a talajvízbe vagy természetes vizeinkbe jutva pusztítják az élővilágot.
Új fejlesztéssel rukkolt elő a Tudatos Vásárlók Egyesülete: egy olyan applikációval, amely segít biztonságos és környezetbarát tisztítószereket választani.
A műsor vendége volt Gulyás Emese, az egyesület munkatársa.

- 2020 végén másodszor adta át a SZABAD-díjakat a Társaság a Szabadságjogokért. A díj jelöltjei és kitüntetettjei olyan hétköznapi hősök, akik egy szabadabb és egyenlőbb Magyarországért álltak ki tetteikkel. Az online díjátadón Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezetője elmondta, hogy a díjat a cinikus kishitűséggel szemben hozták létre, hogy a kétkedés helyett megünnepeljük a sikereket, és megbecsüljük azokat az embereket, akik a mindennapokban a változásért dolgoznak. Kapronczay Stefániával beszélgettük.

2021. január 23. Szerepvállalás (2021. január 23., szombat 18:00)
24:47
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori