„Köszönjük

Vendégeink, témáink:

 

- Az Önkéntes Központ Alapítvány minden évben díjazza az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait.
2020 a Covid megjelenése és a megfékezésére hozott intézkedések miatt az önkéntesség terén is több változást hozott. A tavalyi év még inkább megmutatta, hogy a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami - önkormányzati fenntartású intézményekig, egyre többen ismerik fel az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatását.
A műsor vendége volt Hevesi Zoltán, aki egy szegedi pékségben végzett munkája mellett több, mint 11 éve tevékenykedik fáradhatatlanul szabadidejében azért, hogy Szeged kulturális intézményeinek munkáját segítse önkéntesként. Zoltán a Szegedi Nemzeti Színházban folyó alkotó-szervező-közösségi munka motorja, tevékenysége példaértékű. Ő kapta 2020-ban az Év Önkéntese címet.

Az adás második felében az Év Önkéntes Programja díját elnyerő Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének vezetőjét, Dudás Erikát láttuk vendégül. A szervezet 17 magyarországi tagszolgálat és 7 hazai és határon túli magyar nyelven működő társszolgálat önkénteseivel folytatja tevékenységét az önkéntesség, anonimitás, titoktartás elveinek betartásával. Céljuk a krízisek kezelése, a mentálhigiénés prevenció, az öngyilkosság megelőzése.

2021. január 09. Szerepvállalás (2021. január 09., szombat 18:00)
24:33
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori