„Köszönjük

Vendégeink, témáink:

- A nők főszerepet játszottak a számítástechnika korai történetének alakításában, beleértve a női programozók kulcsfontosságú eredményeit is. Ma sajnos mégis az a tévhit él a köztudatban, hogy ez inkább férfias szakma. Kulcsfontosságú szerepe van a Nők a Tudományban Egyesületnek abban, hogy megismertesse, megszerettesse a lányokkal a mérnöki-informatikai tudásban rejlő lehetőségeket.
Idén 9. alkalommal rendezték meg a Lányok Napját, és harmadszor is elindították a Smartiz programot, amelynek célja, hogy a lányok korai bevonásával növekedjen a nők aránya ezeken a területeken. Az egyesület munkatársa, Hódosy Lucia volt vendégünk.

- A műsor második felében is maradtunk az oktatásnál, ugyanis roma kulturális influencer tanfolyam indul a Corvinus Egyetemen. Olyan 18 és 30 év közötti roma lányok, nők, asszonyok jelentkezését várják, akik a közösségük iránt felelősséget éreznek, és felvállalják a roma kulturális értékek közvetítését a tudatos közösségimédia-használat révén. Kárpáti Andrea, projektvezető beszélt minderről.

2020. október 17. Szerepvállalás (2020. október 17., szombat 18:00)
24:11
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori