„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

Az AdakozóKedd egy globális mozgalom, melynek célja, hogy legyen egy nap, - december első keddje -  amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezést a Black Friday ellensúlyozására hívták életre, azért, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, és adományokkal másoknak is segítsenek.
Idén ennek különösen nagy jelentősége van, hiszen egyre nehezebb helyzetben az egészségügy, az oktatás és a szociális ellátás.
A mozgalom hiavatos magyarországi nagykövete 2017 óta a NIOK Alapítvány, ezért Gerencsér Balázs igazgatóval beszélgettünk.

 

- Az adás második felében is maradtunk az AdakozóKeddnél, amelyhez az Emma Egyesület is csatlakozott. A szervezet a Regina Alapítvánnyal közösségi dúlaszolgálatot indított idén Alsózsolcán. Helyi asszonyok kísérik az anyákat kórházba a szüléskor.
A jellemzően mélyszegénységben élő anyáknak ez a szolgáltatás ingyenes, a költségeket, köztük a dúlák díjazását, a két szervezet teremti elő.
A dúlaszolgálat működtetéséhez kért segítséget az egyesület. Schmidt Erika, a szervezet igazgatója avatott be minket a részletekbe.

2020. december 19. Szerepvállalás (2020. december 19., szombat 18:00)
24:49
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori