„Klubrádió

Simonka György volt fideszes politikus büntetőpere. A vád szerint Simonka és 32 társa bűnszervezetben, különösen nagy értékű  költségvetési csalást követtek el, amikor hazai és uniós forrásokat csapoltak meg saját hasznukra.

Veres Margitot hivatali vesztegetés elfogadása miatt ítélték letöltendő börtönbüntetésre,  de nemhogy börtönbe nem megy a volt polgármester,  dőlnek hozzá az uniós milliók.

Völner Pál lemondott  államtitkári tisztségéről, miután kiderült, hogy  83 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, hogy neki kedvező módon alakítsa a végrehajtói kinevezéseket. Nemhogy megúszta az előzetes letartóztatást, de politikusi karrierje után már ügyvédként praktizál.

Ezeknek az ügyeknek az ismeretében beszélgettünk meghívott vendégeinkkel  a magyar jogállamiság helyzetéről.  A törvény előtti egyenlőségről. Lehet-e valakinek titokban amnesztiát adni? Meddig lehet elhúzni az olyan nyilvánvalóan vétkes, politikusi előélettel rendelkező bűnözők bírósági tárgyalásait?

Vendégek:

Dr. Sándor Zsuzsa volt bíró

dr. Kende Péter büntetőügyekkel foglalkozó ügyvéd

2022. október 21. Realitás - Politikai útkeresés (2022. október 21., péntek 15:00)
50:51
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Somfai Péter