„Klubrádió

Az ellenzéki előválasztás fejleményeiről beszélgettünk hallgatóinkkal. 

A fő téma az előző napi, október 13., szerda esti miniszterelnök-jelölti vita volt, Dobrev Klára, a DK és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje között. Az RTL Klubon közvetített tévés vitát a Závecz Research közvélemény-kutatása szerint, ha szorosan is Dobrev Klára nyerte a megkérdezett nézők szerint.

Másnap, azaz az adás napján, csütörtökön az is érdekes fejlemény volt, hogy az MSZP hivatalosan beállt Márki-Zay Péter támogatói közé.

Szintén csütörtökön történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a kormány által beígért nyugdíjprémiumot propagáló rövid videót tett közzé, amelyen idős férfiaknak beszél arról, hogy „van egy nyugdíjprémium, amit fognak kapni, Feri bátyám, novemberben egy nyolcvanast", meg még talán 2022-ben egyhavi nyugdíjat pluszban. Jakab Péter Jobbik-elnök pedig erre reagálva azt üzente a kormányfőnek, hogy „Viktor bátyám, te meg tudod, mit fogsz kapni? Minimum egy húszast. Ugye érted, miről beszélek?”

Ezekről beszélgettübk hallgatóinkkal, meg még arról is, hogy a Fidesz kétharmados parlamenti szavazattöbbséghez kötné a legfőbb ügyész leváltását, vagyis tovább nehezítené a posztot jelenleg betöltő Polt Péter elmozdítását egy esetleges ellenzéki választási győzelem után.

Bolgár György és a hallgatók negyed évszázados műsora, amely 2002 januárja óta hallható a Klubrádióban. Beszéljük meg mi történt az utcánkban, a városunkban, az országban, a nagyvilágban...

A műsor telefonszámai: 06 1/387-8452, 06 1/387-8453

2021. október 14. Megbeszéljük... (2021. október 14., csütörtök 16:05)
102:23
00:00
Műsorvezetők: Bolgár György, Dési János, Szénási Sándor Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Zsidai Péter