„Klubrádió

Kemenesi Gábor Junior Prima-díjas biológus, víruskutató, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa végtelenül boldog, hogy két magyar tudós, kutató is megkapta a Nobel-díjat, azonban végtelenül elkeseredett, miután az Orbán-kormány, a politikája miatti uniós pénzstoppal veszélybe sodorta a magyar kutatásokat és a nemzetközi együttműködéseket. Ezzel hatalmas csapást mért a tudományra Magyarországon, már több nemzetközi kutatásból esett ki, nemcsak ő, hanem tudóstársai is.

Braun Vera, Németországában élő orvos, a Klubrádió rendszeres támogatója,  A Magyar Zsidó Kulturális egyesület díját vehette át, ugyanis az ő kezdeményezésére valósult meg, hogy német diákok társadalmi munkában nyaranta Magyarországra jönnek, hogy  rendbe hozzák  a zsidó temetőket, miközben van alkalmuk holokauszt túlélőkkel találkozni.

A Művészetpedagógiai Konferencia témája volt, hogy a művészet valóban gyógyíthat? Orosz Csabával, a Képzőművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettesével beszélgettünk erről.

Bóna Judit nyelvész, az ELTE  Bölcsészettudományi Karának dékán-helyettesével, a nyelv sokszínűségéről, szerepéről, a "nemzedékek kézfogásáról," és arról is beszélgettünk, hogyan utalnak a beszédhibák idegrendszeri betegségekre, hogyan fejlődik a gyermekek beszédkészsége, a beszédbeli változásoknak milyen gyakorlati haszna lehet.
 
Berkes Gabriella színész, énekes, előadóművész, egykori gyereksztár, nem feladva az énekesi karrierjét, jó ideje a Heim Pál Gyermekkórház kommunikációs és marketing osztályának vezetője. Miután sokat ír Pál kapitányról, akiről igencsak keveset tudni, róla is kérdezzük, de születésnapján is köszöntöttük.
 
Herczeg Zoli festő és életművész, az utóbbi években a Bhagavad- gíta 255 versét másolta le szanszkrit írással, egy-egy absztrakt festménye mellé. Állítja, a háromezer éves versekben ott a válasz az emberiség nagy kérdéseire. Az alkotás mellett volt fodrász, jógaoktató és masszőr; dolgozott Grazban, élt Triesztben és az indiai Risikésben. Végül mindig visszatért Körmendre, a szülői házba.
2023. október 07. Klubdélelőtt (2023. október 07., szombat 09:00)
156:50
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa