„Klubrádió

Dr. Beer Miklós katolikus pap, író, nyugalmazott püspök, akit 80. születésnapján köszöntünk. Felnőtt életét sokan figyelemmel követhettük, de vajon hogyan jutott el odáig, hogy pap legyen, a nyugdíjazása óta pedig fokozottan a szegények oltalmazója?

Búcsúzzunk közösen a rockzene ikonjától. "Kegyelet" Török Ádám emlékkoncert június 8-án az Erkel Színházban. Vendégünk Németh Alajos Lojzi, aki nemcsak zenésztársa, hanem ifjúkora óta az egyik legjobb barátja volt.

Dankó Dalma, a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum igazgatója egy új kiállításra invitál, ahol a falusi életet mutatják be Szőnyi szemével. Azt, ahogy ő láttatni akarta a szorgoskodó falubelieket, állatokat, vagy akár a mindennapi használati tárgyakat.

Füzesi Éva Svájcban élő producer, rendező saját sorsától motiválva 2013 óta dolgozik egy filmtrilógián, amelynek témája a holokauszt, a Shoah. A Shoah túlélése. Összesen harmincegy túlélő mondta el neki történetét. Töredezve, szüneteket kérve, zokogva, tele fájdalommal emlékeztek... A Shoah kutatása, az áldozatokra való emlékezés, a „soha többé!”, a túlélés lett Éva életének témája. Tartozik ezzel a hatmillió áldozatnak, köztük édesanyjának is, akit soha nem ismerhetett meg.

A veronai buszbaleset 2017. január 20-án éjfél körül, Verona és Velence között történt, az A4-es autópálya 289-es kilométerénél. Az autóbusz Franciaországból, a Szinyei Merse Pál Gimnázium által évente megrendezett sítáborból tartott hazafelé, rajta a gimnázium tanáraival, diákjaival, egykori diákjaival... A busz letért az útról és fékezés nélkül az autópálya szalagkorlátjának hajtott, majd az autópályahíd pillérének csapódott, végül kigyulladt. A balesetben 18 fő vesztette életét. Az egyik áldozat hozzátartozója, Esztergomi Endre kért lehetőséget, hogy beszélhessen a tragédiáról és annak utóéletéről.

2023. május 20. Klubdélelőtt (2023. május 20., szombat 09:00)
160:02
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa