„Klubrádió

Dr. Pusztai Erzsébet orvos, belgyógyász, infektológus, családi örökségként kapta az elhivatottságát a gyógyításhoz. Édesapja egy viharsarki kubikos fia, de ő már egyetemet végzett, orvos lett, édesanyja, orvosírnok volt, így gyerekkora óta  az egész élete a gyógyításról szólt, ezért is nehezen érti meg, hogyan lehetséges,  hogyan juthattunk el odáig, hogy jó ideje nincs gazdája ennek a legeslegfontosabb területnek, az egészségügynek.

Ungár Péter geográfus, az LMP társelnöke, miután elvégezte az Edinburgh-i Egyetemet, majd a Közép-Európai Egyetemen földrajz, illetve környezettudomány- és környezetpolitika szakot, belevetette magát a politikába. 32 éves, édesanyjával, Schmidt Máriával együtt milliárdos vagyont örököltek. Örökségéről, elszámoltatásról, Mészáros Lőrincről, a kormányváltás esélyeiről, a homoszexualitásról, mindenről őszintén mesélt.

Stumf-Bíró Balázs jövőkutató, összeomlás-kutató azt vallja, nem az a lényeg, hogy túléljünk, hanem az, hogy megtanuljunk élni! „Elfogadom, semmi sem tart örökké, és képes vagyok a legrosszabb helyzetben is meglátni a jót… Teremtsünk békét önmagunkban, ez nem feladást vagy beletörődést jelent. A belső nyugalom segít hozzá minket, hogy egy egészen más perspektívából szemléljük majd az életünket, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek által könnyebben birkózunk majd meg azzal, ami ránk vár.”

Dr. Bohács Krisztina férje nemrégiben Ádám-díjat kapott. Ezt azok a férfiak kapják, akik sokat tettek, tesznek a feleségükért. Lássuk, ki is ez az asszony, mit csinál? Közös gyerekükről hatéves korára derült ki, hogy autista. A házaspár mély depresszióba zuhant, de ekkor jött egy mentőöv, ösztöndíjat kapott Izraelbe, ahol a világ legjobb kognitív pszichológusához kerültek. Tíz évig ingáztak Budapest és Jeruzsálem között, minden fillérüket terápiára meg koszos albérletekre költötték. Marcika állapota az első néhány évben rohamosan javult – megtanult beszélni, sőt, elsős szinten olvasni meg írni –, majd egyre több szülő hozta hozzájuk a gyermekét, hogy rajtuk is segítsenek. Így jött létre a Gem Kognitív Klinika, majd a Gem Tanulási Központ. Krisztina közben számos egyetemen voltam vendégoktató, tizenegy évig egyetemi tanár. Mostanában Amerikától a Fülöp-szigeteken át, Izraelig, Ausztriáig rengetegen kérik fel előadni.

Léderer Sándor korrupciókutató, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán végzett, ezt követően hozta létre a K-Monitor egyesületet, amelynek célja a közpénzek elköltésének folyamatos nyomon követése és a korrupció elleni küzdelem. Évekkel ezelőtt aztán bekerült abba a 20 fős csoportba, 20 0000 jelentkező közül, akik Barack Obama alapítványának támogatottjai között lehettek.

2023. július 29. Klubdélelőtt (2023. július 29., szombat 09:00)
160:42
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa