„Klubrádió

A Nemzet Művésze címmel is kitüntetett Erkel- és Kossuth-díjas magyar koreográfus, rendező, etnográfus és érdemes művész, Novák Ferenc Tata levélben közölte a Magyar Táncművészek Szövetségének vezetésével, hogy lemond a tiszteletbeli elnökségi tagságáról a független társulatok kivéreztetése miatt.

Odesszában járt Fabiny Tamás evangélikus püspök. A rakétatámadások sem tántorították el attól, hogy első magyar egyházi vezetőként több napra ellátogasson Ukrajna háború sújtotta felére.

Karikó Sándor filozófus, egyetemi tanár, 1972-től folyamatosan tanít, az utóbbi időben nevelésfilozófiai, gyermekfilozófiai és európai értékek című kurzusokat a Szegedi Tudományegyetemen. Nemzetközi és hazai tudományos konferenciákon rendszeresen ad elő, tagja a Filozófiai Társaságnak, a Politikatudományi Társaságnak.

Balázsovits Lajos egy évvel ezelőtt, amikor megválasztották a Nemzet színészének, akkor volt a Klubdélelőtt vendége. Bár beszélt a betegségéről, fel nem merült benne, hogy nincs sok ideje hátra. Most, 76 évesen véget ért egy kerek, teljes élet, mi pedig búcsúzunk Balázsovits Lajostól.

Elment egy mester, sokak mestere, Lator László, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, aki mindent tudott és mindenkit ismert, ami és aki a magyar irodalom. Szép ívű, tartalmas pálya volt az övé, és távozása nagy veszteség, nemcsak azoknak, akik ismerték, hanem minden magyarul olvasónak. 95 éves volt, egy születésnapi beszélgetéssel búcsúzunk tőle.

2023. július 22. Klubdélelőtt (2023. július 22., szombat 09:00)
158:15
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa