„Klubrádió

Ujhelyi István, politikus már egészen biztos, hogy nem kívánja a mandátumát meghosszabbítani, és 10 év után elköszön Brüsszeltől, az Európai Parlamenttől. Döntésének okairól beszélgettünk.

Gervai András írótól megtudhattuk, mi történt azokkal az emberekkel, akiket elárult a hazájuk. Például a magyar zsidókat mentő, svéd Raoul Wallenberggel, akinek emlékét senki nem ápolja, vagy Hajós Edittel, az angol kémmel, aki tolmácsolt Leninnek és aki hét évet töltött magánzárkában a Rákosi-rendszerben.

Somody Imre a kilencvenes évek sztárvállalkozója volt, az ország egyik leggazdagabb embere, milliárdos, aztán megcsömörlött a pénzügyi befektetők által vezérelt világ visszásságaitól, és alapjaiban változtatta meg életét. Hogyan tovább? Erről is mesélt, miközben a születésnapjáról sem feledkeztünk meg.

A nőknek ugye tudjuk, nincs koruk, ha csak ők nem akarják azt elárulni. Mindenesetre Molnár Zsuzsa színésznőt mi egy szép kerek évforduló kapcsán kérdeztük az elmúlt színházi évtizedekről, sikereiről.

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. A társaság új elnöke: Czinki Ferenc író.

2023. július 08. Klubdélelőtt (2023. július 08., szombat 09:00)
160:06
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa