„Klubrádió

Iványi Miklós, Iványi Gábor testvére, 2001 óta szolgál Kispest lelkészeként. Felesége tanár, kilenc gyermeke van. Egy olyan gyülekezetet vezet, amely az 1970-80-as években az állami, és az azzal kollaboráló egyházi vezetés üldöztetése miatt elvesztette a templomát, és az utcán tartotta istentiszteleteit hét éven keresztül. Egyháza a holokauszt 60. évfordulóján bűnbánó istentiszteleteket tartott, és emléktáblát helyezett el minden olyan vasútállomáson (35 magyarországin és két ukrajnain), ahonnan deportáló vagonok indultak a megsemmisítő gázkamrák felé.

Az elmúlt héten Ukrajnában járt... "Szétlőtt házakkal, megnyomorított egzisztenciákkal, kulturális emlékek szétlövésével, életüket mentő belső menekültekkel találkozhattunk lépten-nyomon. Az a segítség, amit vihettünk, csepp a tengerben ahhoz az ordító szükséghez képest, amit láthattunk."

A Raoul Wallenberg Egyesület 15. alkalommal díjazta azoknak a civileknek a munkáját, akik a hátrányos helyzetben élők érdekében tevékenykednek. A díjazottak között van Schiffer János jogász, várospolitikus, egykori főpolgármester-helyettes, a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete elnöke. Édesapja újságíró, országgyűlési képviselő, nagykövet volt, édesanyja Szakasits Klára textiltervező, emlékiratíró, nagyapja Szakasits Árpád Szociáldemokrata politikus, köztársasági elnök.

De mi lett a szerelemmel? Csehov-novellájából készült darab rendezője Kiss Csaba, az egyik főszereplője Zsigmond Emőke. Az alaphelyzet egy szerelmi háromszög, egy klasszikus „in flagranti”, amelynek különös, groteszk vége van. A kérdés: hogyan tovább? Kinek a sorsát kövessük? A jámbor férjét? A frivol asszonykáét? Vagy a barátét? Ősbemutató lesz a Pinceszínházban

Lázár Eszter kórusvezető, a Magyar Rádió zenei szerkesztője volt 48 évig, a Fészek Művészklub művészeti programszerkesztője több mint húsz évig. A 2011-es Liszt-év alkalmából 10 előadásból álló irodalmi és zenei sorozatot rendezett, a legtöbbet olyan írásos és zenei anyagokból, amiket Ausztriából és Németországból kutatott föl, és nagyrészt először kerültek bemutatásra Magyarországon. 85. születésnapján köszöntöttük.

Dr. Ferdinandy Péter, a Semmelweis Egyetem professzora, az intézmény tudományos és innovációs rektorhelyettese tavaly ötödször került fel a világ legtöbbet idézett kutatóinak listájára. „2014-ben és 2017-ben a farmakológia és toxikológia szakterületén szerepeltem, míg 2020-ban, 2021-ben, valamint 2022-ben a több tudományterületet együttesen számba vevő, úgynevezett cross-field kategóriában. Szakterületünk a szívinfarktus okainak, terápiájának kutatása. Ezen belül különböző gyógyszerek és terápiás eljárások fejlesztésében veszünk részt  társaimmal.”

2023. január 28. Klubdélelőtt (2023. január 28., szombat 09:00)
159:32
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa