„Klubrádió

Kétezer magyar sláger szövegét elemezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A kutatás célja, hogy a magyarok által hallgatott és magyar nyelven íródott dalok témáit feltárják. Vajon mi ennek a célja? Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerzővel, előadóművésszel, szöveg íróval együtt gondolkodtunk erről.

Vitray Tamás korábban úgy nyilatkozott, befejezte a munkát, befejezte a nyilvános szereplést, mindent elmondott már, amit szeretett volna, vagy ami fontos. A 91 éves televíziós aztán nem tartotta a szavát. Szerencsére. Feltűnt a YouTube-on, nem is akármivel, a Magda című dokumentumfilmjével. Azóta újból a munka tölti ki a napjait.

Békési Artúr, Békési-Kálid Artúr, Winkler Artúr… Bármelyik nevet említjük, ugyanarról van mindig szó, Kálid Artúr színészről, aki nagy fába vágta a fejszéjét. Balassi Bálint – na neki is volt néhány neve: Balassa vagy Balássa, Balázsa – törökverő nemes, magyar költő verseivel lépett színpadra.

Végső István helytörténésszel, holokausztkutatóval Kiskunhalasra indultunk, hogy az alábbi gondolatokat jártuk körbe: zsidósors Kiskunhalason, kisvárosi út a holokauszthoz, tragédia 1944. október 11-én a kiskunhalasi vasútállomáson, zsidópartizánok" - tömegmészárlás Halason.

2023. augusztus 05. Klubdélelőtt (2023. augusztus 05., szombat 09:00)
155:15
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa