„Klubrádió

Az elmúlt hetek Budapest költségvetéséről, annak tragikus hiányáról szóltak. Arról, hogyan tovább szinte pénz nélkül? Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel erről is beszélgettünk, de kicsit visszatekintettünk a múltra is. Például az amerikai éveire, ott kezdte az iskoláit, hála  fizikus édesapjának, aki ott dolgozott. Miután hazajöttek, már érettségi előtt csatlakozott az MSZP-hez. Vajon diákként mi vonzotta a politikához? Ezt is próbáltuk megfejteni.

90 éve született a Kossuth-díjas író, esszéíró, szociológus, Budapest díszpolgára, Konrád György. Ez alkalomból emléktáblát avattak a tiszteletére, emlékére. Az egyik legjobb barátja, „harcostársa,” Szelényi Iván szociológus volt a vendégem.

Kádár János utolsó hónapjaiban súlyos szellemi és fizikai leépülésen ment keresztül, komoly testi és lelki fájdalmak kínozták, miután kórházba került, papot hívatott, gyötörte a lelkiismerete, attól félt, bíróság elé állítják. Utolsó erejével felállt a kórházi ágyból, és Nagy Imre két héttel korábban megtartott újratemetésére indult volna. 1989. július 6-án halt meg, utolsó, érthető mondata így hangzott: „Öljenek meg!” Vendégem volt Dr. Medgyesi Konstantin történész.
 
Bodrogi Gyula április 15-én, adásunk napján töltötte be a 89. évét. A Kossuth-díjas művész megtisztelte a rádió hallgatóit azzal, hogy itt ünnepelt velünk. Az elmúlt időszakban többször volt kórházban, többször aggódtunk érte, hogy felgyógyuljon, a kollégák, a nézők álmodni nem mertek volna arról, hogy újból színpadon lássák. Ahogy kicsit jobban lett, visszatért a színpadra. Ő ilyen!
 

Znamenák István az Örkény Színház színésze viszont hónapokkal ezelőtt, egyik napról a másikra tűnt el a színházból, a színpadról. Betegség miatt az előadás elmarad, így szólt a színház közleménye. Ki beteg, mi baja, erről nem szólt a fáma. Vajon mi történt? Csak annyit árultunk el, amit maga a művész is szeretett volna.

 
2023. április 15. Klubdélelőtt (2023. április 15., szombat 09:00)
157:47
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa