„Klubrádió

Olyan távolságokba is elmerészkedünk, amelyek a mi kultúránkban meglehetősen szokatlanok. Tettük ezt azért is, amiért tulajdonképpen ez a műsor is létrejött. Hogy megnézhessük és ezáltal talán könnyebben elfogadjuk, hogy a minket körülvevő világnak és benne az embernek milyen sokféle megközelítése és értelmezése lehetséges.

És, hogy ebben a sokféleségben mennyire nehéz, megkockáztatható, hogy lehetetlen, de talán nem is kell igazságot tennünk. Mert ahány nézőpont, annyi igazság. Az életünk tele van kétségekkel, bizonytalanságokkal, félelmekkel. De ha az említett sokféleséget elfogadnánk, akár csak lehetőségként, ha lenne bátorságunk olykor kitekinteni a megszokott, az egyedülinek vélt igazságaink mögül, talán a szorongásaink, a félelmeink jó részét is felszámolnánk.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az elnyomást, a jogtalanságot, a bűnt is el kell fogadnunk. Sőt, ha van bátorságunk nyitottan és megengedően szemlélődni, lesz bátorságunk önmagunk jobb megismeréséhez és ezáltal önmagunk őszinte, hiteles képviseletéhez is. És ezzel el is jutottunk egy nagyon fontos erőforrásunk, a bátorság kérdéséhez. Az adás minden megszólalója egyetértett abban, hogy a bátorság természetesen nem jelent félelem nélküliséget.

Megszólalók:

Síklaki István szociálpszichológus

Széles Tamás ókatolikus pap

Mayer Máté család és párterapeuta

Szendi Gábor kutató, klinikai pszichológus,

2021. december 15. Ki merem mondani (2021. december 15., szerda 19:00)
52:16
00:00
Műsorvezetők: Sugár Ágnes Szerkesztők: Sugár Ágnes