„Köszönjük,

Az ellenzék kérése ellenére Orbán elmegy Putyinhoz látogatóba, noha ez a békebeli gesztus nyilvánvalóan az Európai Unió több vezetőjének sem tetszik. Brüsszel amúgy közölte, hogy áprilisig nem lesznek pénzügyi szankciók Magyarország ellen. Vasali Zoltánnal, az IDEA Intézet elemzőjével beszélgettünk.  

Egy éve került a Kúria élére Varga Zs. András, aki ugyan az eredeti feltételeknek nem felelt meg, tudniillik nem volt bíró, de egy rászabott törvénymódosítás mégis a székébe segítette. Mit mutat a működése? Hacsi Gáborral, az Amnesty International Magyarország jogi munkatársával beszélgettünk.

Az ukrán-orosz konfliktus bármelyik pillanatban drámai fordulatot vehet. Ljubov Nepop hazánkba akkreditált ukrajnai nagykövetet kérdeztük a pillanatnyi helyzetről, Ukrajna készenléti állapotáról, Orbán Viktor moszkvai útjáról, az Északi Áramlat 2 körül kialakult ellentmondásokról, amelyek Európa energiaellátást súlyosan befolyásolják. A helyzet bizonytalanságára jellemzően az interjúhoz nehéz volt megfelelő időpontot találni, de a nagykövet eltökélt volt abban, hogy véleményét elmondja Csernyánszky Juditnak.

Hogyan lehetne kitörni a rendszerszintű korrupcióból?Transparency International kerekasztal-beszélgetésben elemezte az elmúlt tíz évet és a közállapotokról szóló Fekete Könyv második kötetét. Józsa Márta összefoglalóját hallhatták.

 

 
 
2022. január 29. Hetes Stúdió (2022. január 29., szombat 15:00)
53:02
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter