„Klubrádió

A 2000-es évek elején nagyon sokat tett, kampányokat indított a fővárosi önkormányzat azért, hogy kevesebb legyen a kutyagumi, magyarul kutyaszar az utcákon, és mintha javult is volna a helyzet, de aztán, négy-öt éve kezdett újra nagyobb tömegben megjelenni a járdán heverő probléma. Vajon most miért nem foglalkoznak az önkormányzatok eléggé a jelenséggel, Önök mit tennének a tisztább utcákért, mi lehet a megoldás, és egyáltalán kik azok, akik rendre ott hagyják a gőzölgő csomagokat az aszfalton?

A Magyar Autósiskolák Szövetsége (MAISZ) hiába kérte, a kormány nem vezeti be újra a rutinvizsgákat. A szakmai szervezet szerint kérésük indoka, hogy az utakon egyre több a rutintalan sofőr, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerint viszont a járműkezelési vizsga manőverezési feladatai beépültek a forgalmi vizsga anyagába, ezért nem szükséges a rutinvizsga visszahozása. Önök szerint indokolt lenne-e 2012-es eltörlése után újra kötelezővé tenni a jogosítványhoz szükséges külön feladatsor teljesítését?

Budapest Fejlesztési Központ (BFK) a lakosság véleményére is kíváncsi, hogy a Liszt Ferenc repülőtérre vezető, a köznyelvben csak gyorsforgalmiként emlegetett út milyen is legyen a jövőben. A Ferihegyet a belvárossal összekötő, leromlott állapotú közlekedési vonal felújítása már régóta várat magára, ezért most nagyszabású fejlesztési terv készül. Önök szerint milyen legyen a megújuló gyorsforgalmi?

Ossza meg véleményét velünk a minden hétköznap más-más felvetett témáról. Hívjon minket és beszélgessen műsorvezetőnkkel!

A műsor telefonszámai: 06 1/387-8452, 06 1/387-8453      

2021. október 13. Ezitta Fórum (2021. október 13., szerda 12:15)
43:51
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Bódy Gergő, Neuman Gábor