„Klubrádió

Hogy a már több évvel ezelőtt kialakult ukrán helyzet is pontosan előrevetítette a ma zajló háborút, azt többek között a Donyeci történetek című film is bizonyítja. Az alkotásból, amely 2018-ban elnyerte a cannes-i fesztivál Un certain regard nevű, versenyprogramon kívüli szekciójának fődíját, pontosan megtudhatjuk, milyen hatással van egy háború a békés emberek tömegére. Erről beszélgetett Deák Zsuzsannával, a Cirko Mozi kommunikátorával Váradi Júlia műsorvezető.

Az adásban szó volt arról a rendkívül hatásos fotókiállításról is, amelyen Horváth M. Judit mobiltelefonon készített fényképei láthatóak. A tárlatról az alkotó nyilatkozik. 

De nem csak keseregtünk, mert a Képzőművészeti Egyetem Andrássy úti épületének csodásan felújított Lotz-freskói is szóba kerültek Bojár Iván András művészettörténésszel. 

Valamint arról is izgalmas beszámolót hallhattak, hogy a gyerekek számára hogyan alakulhat át sok-sok felgyülemlett szemét kiváló művészeti tárgyakká, és ezáltal hogyan tudatosodik bennünk a környezettudatosság. A Trash or Art? Című kiállításról Garami Grétát, a Deák17 Galéria vezetője beszélt. 

 

 

 

2022. március 04. Café Péntek (2022. március 04., péntek 20:00)
53:15
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia