„Klubrádió

Ha május, akkor tele a város fesztiválokkal, elsősorban olyanokkal, amelyek a kultúrát ünneplik. Ezúttal nem csak a Budapesten történő eseményekről adtunk hírt a Café Péntekben, hanem arról is, ami most épp New Yorkban, Manhattan közepén történik, ahol ezekben a napokban a közönség magas színvonalú magyar színházi előadásokat, filmeket, performanszokat, zenei programokat élvezhet a HUNGARY LIVE szervezésében. Erről mesélt Leszkó Estella.

Eközben Budapesten a Moholy Nagy Művészeti Egyetem gyönyörű épületében rendezett színvonalas gálaesten adták át az idei Libri Irodalmi díjakat, amelyekkel az előző év legjobb magyar szépirodalmi műveit jutalmazták. Az átadó gála visszanézhető a neten. A Café Péntekben az is kiderült, kik az idei Libri díjasok.

Megkezdődött az idei Eleven Tavasz művészeti fesztivál a Bartók Boulevard-on. A nyárvárók művészeti programjai tudatos módon a zöld szemléletmódra koncentrálnak, legyen az színházi, zenei, tánc, vagy bármilyen más esemény, gyerek-vagy felnőtt program. Szinte minden a szabad térben történikJáki Mónika beszélt a részletekről.

Végül olyan előadást ajánlottunk a hallgatók figyelmébe, amelyen a Függetlenségi Nyilatkozatot táncművészeti eszközökkel vizsgálja és jut különös következtetésekre Juhász Kata koreográfus, táncművész. Dramaturg, koncepció, szöveg: Lóky Tamás.

2022. május 20. Café Péntek (2022. május 20., péntek 20:00)
48:26
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia