„Klubrádió

Megnyílt a Göncz Árpád Emlékhely. Gyönyörű régi gyerekrajzok, színes katonákról, harci gépekről. Aztán egy hajdani bizonyítvány, tiszta kitűnő. Egy régi fényképezőgép, sok régi fotó és persze rengeteg könyv, köztük néhány saját írás, sok remek műfordítás. Ezeket is megtaláljuk a hangulatos kis lakásban, a Bécsi út 88.-ban, a néhai magyar köztársasági elnök 100. születésnapjára elkészített Göncz Árpád Emlékhelyen. A Café Péntekben rá emlékeztünk Iványi Gáborral és Kuncze Gáborral.

Aztán Peer Krisztián költő idézte fel a minapi tárlatvezetésén elmondottakat a Mai Manó Galériában látható fotókiállításról, amely egy francia műgyűjtő különleges látásmódját tárja elénk.

Rövidesen kezdődik az Online Japán Filmfesztivál, izgalmasnak ígérkező japán filmek egész sorát, szám szerint húszat - a klasszikustól (Kuroszava) a kortársig, a vígjátéktól az anime-ig, a dokumentumfilmtől a feminista drámáig mindenfélét - nézhetjük otthonról ingyen. Tóth Timea, a Japán Alapítvány munkatársa segített ezekben eligazodni.

Ahogy a FinnAgora hamarosan kezdődő finn filmjeiről is beszélgettünk Rebekka Vilhonnennel.

Végül az éppen most induló Berlinale volt a téma Csákvári Gézával.
2022. február 11. Café Péntek (2022. február 11., péntek 20:00)
53:36
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia