„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

A héten "Autonómia és Szolidaritás" címmel szervezett online kerekasztal-beszélgetést a Berliner Ensemble, az a német társulat, amely még tavaly szeptemberben lemondta részvételét a Vidnyánszky Attila vezette MITEM fesztiválon az SZFE-vel való szolidaritás jegyében.
A beszélgetésen a Berliner Ensemble művészeti vezetője, Olivier Riese mellett részt vett Enyedi Ildikó, Mundruczó Kornél, Milovits Hanna, az SZFE hallgatója Christoph Lepschy, a Salzburgi Zeneművészeti Egyetem szenátusának elnöke és Tőkey Éva, a magyar jogállamiságért dolgozó Freie Ungarische Botschaft nevű civil szervezet aktivistája.
Műsorunkban Enyedi Ildikót kérdeztük.

- Az Átlátszó Hang Fesztiválon a héten a BMC és az UMZE közösen mutatta be  Arnold Schönberg  Holdbűvölte Pierrot-ját, majd Dinyés Dániel népszerű operabeavató sorozatának különkiadásaként a Pierrot lunaire Parti Nagy Lajos szövegére átírt magyar változatát. Dinyés Dánielt és Parti Nagy Lajost kérdeztük.

- Január 19-én lett volna 100 éves Mészöly Miklós, akinek munkásságát és személyiségét joggal meghatározónak tekinti az utókor.
Sokféle emlékezésben,  esszében, elemzésben idézik fel a hajdani író óriást. Bazsányi Sándor, irodalom esztéta és kritikus könyvet ír Mészöly Mikósról. Vele beszélgettünk.

2021. január 22. Café Péntek (2021. január 22., péntek 20:00)
45:13
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia